Zeer grote heidebrand Hooiweg Elspeet

Elspeet – De hulpdiensten zijn vrijdag 20 juli aan het eind van de middag uitgerukt voor een grote heidebrand langs de Hooiweg in Elspeet. De brandweer is met veel voertuigen uitgerukt.

De brand heeft bij de brand vier pelotons ingezet om de brand te bestrijden. De rookontwikkeling is in de wijde omgeving te zien. Volgens de brandweer woordvoerder Bert Huisman is er met man en macht uit uitgerukt. Daardoor kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar een aangrenzend naaldbosperceel. Huisman: ,,Wij waren met 16 blusvoertuigen aanwezig en volgens mij is dat maar goed ook.” 

 De brandweer had bij het blussen in eerste instantie last van het vele publiek bij de brand en roept daarom op de toegangswegen vrij te houden. Later heeft de politie alle wegen afgesloten en het publiek weg gestuurd. 

De brandweer zette maar liefst vier pelotons (16 blusvoertuigen) voor de brandbestrijding in, nog aangevuld met acht wagens voor de watervoorziening.  ,,In eerste instantie kwam bij ons een melding binnen van een brand van dertig bij dertig meter. Het blijkt een serieuze brand te zijn”, zei woordvoerder Bert Huisman daarover.  Volgens hem had de brandweer last van toeschouwers. ,,We willen de mensen vragen de toegangswegen vooral vrij te laten.” Inmiddels kerende eerste wagens terug naar hun kazerne. 

In totaal is er een gebied van 150 bij 100 meter heide weg gebrand. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Politie start een onderzoek naar de brand.

 

 

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email