Uitslaande brand verwoest woning in Harderwijk.

Harderwijk – Een uitslaande brand heeft een woning aan de Jac. Perkstraat in Harderwijk compleet verwoest. De bewoonster van de woning is voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brand is beneden in het portiek begonnen en doorgeslagen naar de zolder. De meldkamer schaalde al direct bij de eerste alarmering op naar sein ”Middel brand” zodat er voldoende personeel ter plaatse kwam. Ook was het langere tijd onduidelijk of er nog personen aanwezig waren in het brandende huis.

De ter plaatse gekomen brandweer begonnen direct met het blussen van de uitslaande brand in het portiek. Hierop volgde al snel een binnen aanval om de vlammen binnen te bestrijden. Enkele minuten erop kwam de hoogwerker en tweede tankautospuit ter plaatse. De bemanning van de hoogwerker hebben onder andere bovenaf de blussing ingezet. Nadat de brandweer binnen een uitgebreide verkenning kon doen bleek dat er niemand meer in het pand aanwezig was. De bewoonster kon het pand tijdig verlaten, en is voor de zekerheid ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Team Brandweer Onderzoek (TBO) onderzoekt de brand.

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email