Uitslaande brand verwoest boerderij in Ermelo.

ERMELO – Dinsdagavond heeft een passant een brand ontdekt in een vrijstaand rietgedekte woning aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Al tijdens het gesprek met 112 sloegen de eerste vlammen uit het rietgedekte dak.

Er werd direct opgeschaald naar ‘middel brand’  waarop twee tankautospuiten,  een hoogwerker en een officier van dienst werden gealarmeerd. In verband met de ligging van het pand werd ook een tankwagen en groot en WTS 500 (waterwinning) mee gealarmeerd voor voldoende bluswater. Nadat de eerste eenheden ter plaatse kwamen stond het dak al volledig in de brand. De brand sloeg razend snel om zich heen en sloeg al gauw naar de benedenverdieping. Voor de brandweer was er maar een optie en dat was van buiten de brand te bestrijden. 

Het zou mogelijk om een anti-kraak woning gaan, ten tijde van het uitbreken van de brand was er niemand binnen. De rook die vrijkwam had weinig tot geen gevolgen voor de treinen die over het nabijgelegen spoor rijden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

 

 

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email