Politie ontruimt school in Utrecht na telefonische bedreiging, verdachte aangehouden.

De politie heeft donderdagmiddag 10 januari een verdachte aangehouden in verband met de telefonische bedreiging aan een school aan de Europalaan in Utrecht. De school werd direct na de bedreiging uit voorzorg ontruimd. Zowel de kinderen als docenten konden veilig de school verlaten.

Het gaat om schoolonderwijs Stip, een Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). De vele ter plaatse gekomen politieagenten hebben het gebied rondom de school hermetisch afgesloten en droegen kogelwerende vesten.

Volgens een ouder, die haar kind kwam op halen, ging het om een oud-leerling die een dreigement zou hebben geuit. Ouders werd gevraagd hun kinderen op te komen halen. Ook werden kinderen in taxi busjes van de school weggereden.

Met wapens naar school
Volgens directeur Astrid Lotte is het aan een van haar medewerkers te danken dat de verdachte kon worden opgepakt. Zij stelde de man, die al een paar keer gebeld had, allerlei vragen. Volgens Lotte kon mede op basis daarvan de verdachte worden gelokaliseerd. Hij zou hebben gedreigd met wapens naar de school te komen.

De school gaat vrijdag gewoon open. Dan beginnen de leerlingen met een gesprek over het voorval.

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email