Grote brand in wellnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden.

HIERDEN – In welnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken. Het brand bevond zich tussen het dak en de spouwmuur in een sauna aan de achterzijde van het hoofdgebouw.

In de sauna waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig. Wel zwommen er mensen in het naastgelegen zwembad naast de sauna. Deze personen werden verzocht het zwembad direct te verlaten vanwege de brand.

De eerste melding was om 14:00 uur, 1 minuut later schaalde de meldkamer al direct op naar ”middel brand” waarop een tweede tankautospuit een hoogwerker en een officier van dienst werden gealarmeerd. Om 14:21 uur werd sein grote brand afgegeven waarop een derde tankautospuit werd gealarmeerd. Brandweer korpsen van Hierden, Harderwijk en Nunspeet kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Brandweerlieden hebben een gat in het dak gemaakt om de brand goed te kunnen blussen. Ook andere delen aan de zijkant van het gebouw werden verwijdert om goed onder de kap te kunnen kijken. De brandweer gaf om 15:30 uur het sein ‘Brand Meester’ waarop de eerste tankautospuit ging inpakken en terug kon naar de kazerne.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De brandweer heeft een team (TBO > Team Brandonderzoek) ter plaatse laten komen om de brand te onderzoeken. Bij de brand zijn geen bezoekers of medewerkers gewond geraakt.

 

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email