Grote brand in sauna wellness resort de ‘Zwaluwhoeve’ in Hierden.

Hierden – Op maandag 19 februari omstreeks 15:55 uur is er een grote brand uitgebroken bij sauna en wellness resort de Zwaluwhoeve in Hierden. Het brand bevond zich in het rietendak van het gebouw. Bij de brand raakte niemand gewond.

Vanwege de omvang van de brand schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. De brand ging gepaard met flinke rookwolken. De brandweer rukte uit met vier tankautospuiten een hoogwerker en materiaal voor onder andere de waterwinning. Door de speciale rietteam van de brandweer uit Kootwijkerbroek kon voorkomen worden dat het een uitslaande brand werd. 

Ontruiming wellness resort.

De wellness resort is op een rustig en kalme manier ontruimd door de BHV (Bedrijs Hulp Verlening) van het wellness resort. De gasten raakte ten tijde van de brand niet in paniek. Ook raakte er niemand gewond.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat er tenminste 3 sauna’s verloren zijn gegaan door de brand en waterschade. Door de brand is de wellnessresort morgen gesloten voor bezoekers.

Sein brand meester.

Omstreeks 17:25 uur kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden. De brandweer blijft nog zeker een uur lang nablussen zodat het vuur niet opnieuw kan oplaaien.

 

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email