Fietser (35) overleden bij zeer ernstig ongeval Hoofdweg – van Maerlantlaan Harderwijk

Harderwijk – De fietser die maandagavond op de Hoofdweg in Harderwijk is aangereden is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden. Het slachtoffer betreft een 35 jarige man uit Harderwijk.

Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats voor fietsers aan de Hoofdweg – van Maerlantlaan, daar werd de fietser geschept door een automobilist. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter spoedde zich naar het ongevalslocatie om hulp te verlenen. Ter plekke was het meteen duidelijk dat het slachtoffer zwaar gewond was. Om geen tijd te verspillen is ervoor gekozen het slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te vervoeren. Met de inmiddels traumahelikopter welke in de lucht vloog is afgesproken voor een rendez vous. Dit betekend dat de traumahelikopter ergens land en de ambulance opwacht. Na dit gedaan te hebben in de buurt van afslag Nulde nabij Putten is de ambulance samen met de arts van de traumahelikopter met spoed doorgereden naar het UMC in Utrecht.

Remsporen

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Op het wegdek staan wel heel duidelijk over een langere afstand remsporen van de betrokken auto. Ook is te zien dat het fiets van de slachtoffer meters ver ligt van het punt waar hij is aangereden.

Onderzoek

Het ongeval word onderzocht door de verkeers ongevallen analyse (VOA) van de politie. Ter plaatse is de locatie grondig gefotografeerd en zijn er sporen veilig gesteld. Ook is er met de betrokken auto een remtest ondergaan om te zien hoe hard het voertuig ongeveer gereden heeft. Hieruit is gebleken dat het voertuig zeer hard heeft gereden.

Aangehouden

De automobilist is door de politie na het ongeval aangehouden. 

Beruchte kruispunt

In het verleden zijn hier vaker meerdere ernstige en minder ernstige ongevallen gebeurd. Het is niet bekend of de gemeente iets aan deze kruising voor fietsers gaat veranderen om ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email