Felle uitslaande brand verwoest schuur Hierden.

Hierden – Op vrijdag 25 januari is er naast een woning op de Parallelweg in Hierden een schuurbrand uitgebroken. Bij de felle uitslaande brand kwam veel rook vrij, ook waren er meerdere knallen hoorbaar.

Bewoners van de nabijgelegen woning konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.
Door snel handelen van de brandweerlieden kon men voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen. De brandweer heeft aanwezige gasflessen kunnen veilig stellen. De schuur is volledig afgebrand en kan als verloren worden beschouwd. Ook stond er in de schuur een oude auto die voor één van de buurtbewoners een grote emotionele waarde vertegenwoordigde. Volgens de officier van dienst – brandweer (OVD-B) lag daar waarschijnlijk de oorzaak van de brand. De auto stond aan de accu, misschien dat daar iets verkeerd is gegaan.

Omstreeks 12:21 uur was de brand onder controle en kon de officier van dienst het sein brandmeester geven. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht tijdens bluswerkzaamheden een bezoek aan omwonenden om hen een hart onder de riem te steken. Salvage komt ter plaatse voor verdere schade afhandeling. Bij de brand raakte niemand gewond.

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email