Drone veroorzaakt bijna een ongeval, en crasht vervolgens op de snelweg.

NUNSPEET – Dinsdagavond omstreeks 19:30 uur heeft er een drone gevaarlijk over de snelweg A28 gevlogen. Een betrokken bestuurder van een voertuig heeft dit gemeld aan MelvinBakker.nl

De bestuurder was op weg van Harderwijk naar Nunspeet, en ter hoogte van Nunspeet dacht hij dat er een vogel recht op zijn raam kwam vliegen. Na een ontwijkingsmanoeuvre bleek het niet om een vogel te gaan maar om een drone! Kort hierop crashte de drone op de vluchtstrook van de snelweg. Enkele vrachtwagens achter de bestuurder hebben ook de drone op het laatste moment weten te ontwijken, waarna er een gevaarlijke situatie plaatsvond waarbij de bestuurder van de voertuig bijna werd geraakt door de aankomende vrachtwagens.

De bestuurder heeft op een parkeerhaven op de snelweg 112 gebeld waarna de politie werd ingeschakeld. De politie heeft vanavond laten weten dat er een grondig onderzoek zal volgend naar de afkomst van deze drone. De bestuurder laat weten aangifte te zullen gaan doen van deze situatie.

De gecrashte drone is gevonden op de vluchtstrook van de A28, buurtwacht Nunspeet heeft ervoor gezorgt dat de drone vervolgens is afgeleverd aan de politie.

Bron: www.MelvinBakker.nl

drone-2

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email