1 dode en meerdere gewonden na treinontsporing Dalfsen.

DALFSEN – Een passagierstrein van Arriva is dinsdagmorgen iets voor 09:00 uur ontspoord na een aanrijding met een rups hoogwerker.

Hierbij is de machinist van de trein omgekomen en raakte er meerdere personen gewond. Twee slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, 5 andere personen konden ter plaatse behandeld worden.

Het ongeval vond plaats op Het lage veld in Dalfsen. De (rups)hoogwerker wilde de overgang oversteken toen opeens de spoorbomen dichtgingen. De bestuurder kon nergens meer met zijn voertuig heen, en moest uit de hoogwerker springen om zijn eigen leven te redden. De aangestormde trein die op volle snelheid reed kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De klap moet enorm zijn geweest, want van de cabine van de trein is niks meer van over. Door de immens harde klap is de treinstel (3 coupe’s) ontspoord, en op zijn kant in een weiland terecht gekomen.

De bestuurder van de rups hoogwerker is door de politie aangehouden vanwege een strafrechtelijke onderzoek, en word verhoord door politie. Volgens eerste berichten zou de bestuurder van de hoogwerker een inschattingsfout hebben gemaakt, met uiteindelijk een aanrijding als gevolg.

Passagiers tussen Zwolle & Emmen moeten rekening houden met vertraging, aangezien er tussen dat project geen treinen meer rijden maar bussen. Het gaat waarschijnlijk een aantal dagen duren voordat het traject weer open is.

Deel dit bericht met uw vrienden Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email